maj 30, 2017
Soki z warzyw i owoców to dobrze przyswajalne źródło witamin i innych substancji odżywczych. Ostatnio coraz większą popularnością cieszą się soki z kiszonek. Oprócz powszechnie znanej od lat kapusty, można również postawić na sok z buraka kwaszony. W jaki sposób go spożywać i dlaczego jest tak wartościowy dla naszego organizmu?
Co można znaleźć w soku z kiszonych buraków?
Sok z buraków jest niezmiernie bogatym źródłem witamin, substancji odżywczych i minerałów. Oprócz niemal wszystkich witamin (A, C, E, K i całej grupy B), można w nim również znaleźć spore ilości żelaza, potasu, magnezu i wapnia.
Dlaczego warto pić sok z kwaszonych buraków?
Codzienne picie soku z buraków wpływa na pracę niemal całego organizmu. Poprawia kondycję skóry, spowalniając procesy starzenia. Korzystnie wpływa również na wzrok i pracę całych układów, na przykład: krwionośnego (reguluje ciśnienie krwi) oraz pokarmowego (poprawia trawienie i zmniejsza poziom cholesterolu).
Picie soku z buraków pozwala łatwo i przyjemnie dbać w naturalny sposób o dobrą kondycję, urodę oraz zdrowie całego organizmu.
Najnowsze komentarze